014 51 50 05

Algemene Informatie Canada

Canada is een prachtig land met prachtige, veelzijdige natuur en een rijke cultuur. In het Westen van Canada vindt u de bekende Rocky Mountains, het midden staat bekend om zijn uitgestrekte prairies en in het Oosten van Canada vindt u vele bossen en meren en ziet u de ruige Atlantische kust. Deze zorgen ervoor dat Canada een paradijs is voor wandelaars, fietsers en dierenliefhebbers. Cultuurliefhebbers kunnen meer dan 800 nationale monumenten ontdekken, net zoals de keuken, de kunst en de unieke tradities.

 

Formaliteiten:

Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, geldig gedurende de volledige duur van uw reis. U moet uw terugreis ook kunnen aantonen. Een visum is niet nodig voor vakanties korter dan 90 dagen. Indien u ook een bezoek brengt aan de Verenigde Staten dient u een ESTA aan te vragen, dit kunt u doen op de website http://esta.cbp.dhs.gov. Indien u langer reist dan 90 dagen, neem dan contact op met de Canadese Ambassade, Tervurenlaan 2 te Brussel. Tel.: 02 741 06 11

 

 

Taal:

Canada is tweetalig. In de provincie Québec wordt voornamelijk Frans gesproken. In de overige staten spreekt men veelal Engels.

 

Tijdsverschil:

Er zijn verschillende tijdszones in Canada. In het oosten van Canada is het zes uur vroeger dan in België. In de staat Alberta is het acht uur vroeger dan bij ons en in de staat British Columbia is het negen uur vroeger. 

 

Munteenheid:

De munteenheid in Canada is de Canadese Dollar (CAD). Voorzie u van kleine coupures. In Canada is het de gewoonte alles met kredietkaart te betalen. U neemt er best twee mee voor de veiligheid.

 

Elektriciteit:

Het voltage in Canada bedraagt 110V, een adaptor en transformator zijn noodzakelijk.

 

Leeftijdsbeperkingen:

In Canada wordt overal streng op leeftijd gecontroleerd. Er wordt steeds aangeraden wanneer u uw hotel verlaat, een identiteitsbewijs bij u te hebben. In Canada gelden de volgende leeftijdsbeperkingen: u mag een huurwagen huren vanaf 25 jaar (er bestaan formules voor jongere reizigers), 18 jaar voor het aanschaffen van alcohol en sigaretten in de provincies Québec en Alberta en 19 in de provincies Ontario en British Columbia.

 

Winkelen:

Tijdens uw rondreis doet u dit best in één van de vele Outlet Stores die u tegenkomt. Hier koopt u de echte merken aan sterk verminderde prijzen.

 

Fooien:

Het geven van fooien is zeer gebruikelijk in Canada en dit voor restaurants, taxi’s, enz. Reken hiervoor een bedrag van ongeveer 15%.

 

Sales Tax:

Op de meeste producten moet er een sales tax betaald worden. Laat u dus niet vangen wanneer u in de winkel staat. Deze sales tax varieert tussen 10 en 15%.

 

Gezondheid:

Inentingen zijn niet noodzakelijk. Opgelet, medische kosten ter plaatse zijn zeer duur. Neem geen risico’s en sluit een goede bijstandsverzekering af. U vindt er één achteraan in deze brochure.

 

Klimaat:

De seizoenen verschillen sterk in diverse delen van het land. Over het algemeen kan gesteld worden dat de winters koud en lang zijn, terwijl het voor- en najaar eerder zacht zijn. Juli en augustus zijn bijna overal warm en zonnig, zelfs in het hoge noorden. In het Oosten spreekt men in het najaar van de ‘Indian Summer’, overdag zijn de temperaturen vrij hoog, terwijl het ’s nachts kan vriezen. Hierdoor krijgen planten en bomen verschillende kleuren die tijdens deze periode een spectaculair zicht geven.

 

Nationale en Provinciale Parken:

Canada staat bekend om zijn prachtige Nationale en Provinciale parken. De dagprijs voor een nationaalpark is ca. 10 CAD per persoon. Indien u meerdere parken bezoekt is het aangeraden om bij aankomst in het eerste Park, een “Discovery Pass” te kopen. De prijs hiervan bedraagt 67,70 CAD per persoon (prijs 08/09) en is geldig gedurende een periode van één jaar in elk Nationaal en Provinciaal Park. Voor gezinnen en groepen zijn er reducties.

 

 Roadbook:

Wanneer u kiest voor één van onze selfdrive tours met minimum zeven aansluitende overnachtingen, wordt een roadbook voorzien door ons.

 


Info en reservaties:

014/51.50.05

Wij zijn een gesloten kantoor en werken uitsluitend op afspraak. Dit om u beter, zonder wachttijden, in alle veiligheid en ongestoord te kunnen verder helpen.
Het tijdstip en de manier waarop we afspreken bepaalt uzelf : bij ons op kantoor, bij u thuis, via video calling, telefoon, .... De keuze is geheel aan u, wij horen het graag van u.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle reisweetjes
info@canada-online.be